با وجود تمام مشکلاتی که در سال 1398 داشتیم اعم از سیل، گرانی بنزین، قطعی اینترنت و… و در نهایت شیوع ویروس کرونا، همه و همه باعث رکود در بسیاری از کسب و کارها شد و بسیاری از آن ها نیز به تعدیل نیرو روی آوردند و گاها از بین رفتند. این خود یک ترومای کسب و کار است و باید در استراتژی، نسبت به این اتفاقات پیش بینی های لازم را داشته باشیم. کسب و کارهایی دوام لازم را داشتند که نسبت به این مدل اتفاقات انعطاف پذیر بودند. در این باب میخواهیم درباره تبلیغات دیجیتال بحثی کنیم.
در سال های گذشته، افراد کمتری اعتقاد به تبلیغات داشتند و این موضوع را نوعی هزینه اضافی میدانستند. اما هیچگاه این موضوع را فراموش نکنید که تبلیغات نکردن همانند آن است که در یک اتاق تاریک در حال چشمک زدن هستید. هیچکس متوجه نمی شود که شما در حال انجام چه کاری هستید جز خودتان.
با گسترش فضای مجازی و راه اندازی کسب و کارهای آنلاین، امروز صنعت مارکتینگ در حالتی قرار گرفته است که به هزینه بسیار کمتر، بازدهی بسیار بیشتری را نتیجه می دهد و مورد توجه همگان قرار میگیرد. از صاحبان کسب و کار تا مصرف کنندگان و مشتریان.
آمارها و بررسی ها نشان داده است که تا پایان اسفندماه سال 1398 چیزی حدود 69 میلیون کاربر از شبکه اینترنت سیار (اپراتورهای موبایل) و حدود 9 میلیون کاربر هم مشترکین خط ثابت بوده اند. با توجه به آمارهای سال گذشته، مشترکین تلفن همراه 25 درصد رشد داشته اند.
این موضوع به ما کمک می کند تا نسبت به برنامه ریزی برای کاربران موبایل حساسیت بیشتری به خرج دهیم. کارهایی نظیر حالت ریسپانسیو وب سایت ها و فعالیت شبکه های اجتماعی.
تبلیغات در جهان
بررسی تبلیغات در جهان نشان داده است که هزینه تبلیغات در سال 2019، 4درصد رشد داشته است. این در صورتی است که فقط تبلیغات دیجیتال در سال 2019 حدود 11 درصد رشد داشته است و طبق پیش بینی ها انتظار می رود در سال 2020، تبلیغات رشد 4.3 درصدی را داشته باشد.
سهم رسانه در هزینه تبلیغات
در بررسی های رسانه ای در سال های 2018، 2019 و 2020 طبق هزینه کرد برای تبلیغات نتایج زیر حاصل شده است:
در سال 2019 هزینه تبلیغات دیجیتال برابر با 42 درصد کل هزینه های تبلیغات در جهان بوده است و پیش بینی می شود این عدد در سال 2020 به 45 درصد برسد. در این آمار، کشورهایی که رشد چشمگیری در تبلیغات دیجیتال نداشته اند، محسوب نشده اند.
تبلیغات دیجیتال در پنج شاخه ی تبلیغات بنری، ویدیو آنلاین، شبکه های اجتماعی، تبلیغات موتور های جستوجو و تبلیغات طبقه بندی شده ارزیابی شده اند. همچنین این تبلیغات در دستگاه های موبایل بسیار بیشتر از دسکتاپ برنامه ریز و هزینه شده است و به طور میانگین سالانه 16 درصد رشد داشته است و در دسکتاپ به طور میانگین سالانه 3 درصد افت داشته است.
بازار تبلیغات در ایران
تبلیغات و صنعت تبلیغات در ایران همیشه یک بازار پر رونق را تشکیل داده است. اما در سال جدید، این بازار به علت اتفاقات مختلف مثل افت ارزش ریال و تحریم های وضع شده، دستخوش تغییراتی شده است. همچنین هزینه های تبلیغاتی به موجب ترک بازار ایران توسط چندین برند مهم، کاهش قابل توجهی داشته است.
بازار تبلیغات ایران سال دشواری را پشت سر گذاشته است. با این حال تبلیغات دیجیتال نرخ رو به رشدی را به واسطه تبدیل تبلیغات شرکت ها از حالت سنتی به تبلیغات دیجیتال تجربه کرده است.
موثرترین منابع تبلیغات در انتخاب مردم برای خرید کالا در ایران
6/39 درصد مردم، نظر خانواده و دوستان را به عنوان منبع اصلی در انتخاب خرید یک کالا معرفی می کنند. پس از آن تبلیغات تلویزیونی و فضای دیجیتال. این ترتیب به شرح زیر است:
- خانواده و دوستان: 39.6 درصد
- تلویزیون ملی: 35.9 درصد
- دیجیتال و شبکه های اجتماعی: 11 درصد
- تبلیغات محیطی ( بیلبورد و…): 2.8 درصد
- ماهواره: 2.4 درصد
- حس شخصی: 1.9 درصد
- مطبوعات: 1.1 درصد
- پیامک: 0.9 درصد
- بدون نظر ( نظری ندارم): 4.4 درصد
ساعات پرترافیک روز برای اجرای کمپین در ایران
بهترین ساعات روز برای اجرای کمپین های تبلیغاتی، برای دستگاه های دسکتاپ ساعت 11 الی 15:45 و برای دستگاه های موبایل از ساعت 16 الی 20 است.
در این میان، نامناسب ترین زمان برای اجرای کمپین های تبلیغاتی از ساعت 23 الی 8 صبح است. همچنین روزهای آخر هفته ( پنجشنبه و جمعه) بهترین زمان برای اجرای کمپین های درون برنامه ای هستند.
محبوب ترین قالب های تبلیغات دیجیتال در ایران
بررسی ها در ایران نشان داده است که تبلیغات در موتورهای جستوجو از جمله گوگل، در اولویت بوده است برای تبلیغ دهندگان. یعنی همان گوگل ادوردز. بعد از آن به ترتیب تبلیغات ویدیویی ( شامل محتواهای شبکه های اجتماعی)، تبلیغات نمایش بنری، تبلیغات محتوای همسان و تبلیغات اعلامیه ای جزو محبوب ترین قالب های ارائه ی تبلیغات دیجیتال در ایران است.
این دسته بندی ها شامل آمار تبلیغاتی موبایلی، وب و شبکه های اجتماعی می باشد.
محبوب ترین قالب های مورد استفاده در کمپین های ارتباط با مشتری در ایران
نظرسنجی ها درباره ی استراتژی شرکت ها در کمپین های ارتباط با مشتری نشان می دهد که پیامک اولویت اصلی آنان است. پس از آن به ترتیب ایمیل، تبلیغات اعلامیه ای، بنرهای چند رسانه ای و تبلیغات پاپ آپ جزو مورد علاقه های تبلیغ دهندگان در کمپین تبلیغاتی است.
سهم مشاهده بنرهای تبلیغاتی بر اساس اندازه
در میان بنرهای رایج درون برنامه ای برای تبلیغات، اندازه 300در250 پیکسل بیشترین بازدید را داشته است. این در صورتی است که بنر استاندارد آگهی درون برنامه ای با اندازه 320در50 تنها 3 درصد از سهم بازدید را به خود اختصاص داده است. سهم مشاهده سایزهای بنر تبلیغاتی به شرح زیر است:
- بنر 250*300 پیکسل: 67درصد
- بنر 90*728 پیکسل: 13 درصد
- بنر 60*468 پیکسل: 7 درصد
- بنر 600*120 پیکسل: 4 درصد
- بنر 250*970 پیکسل: 3 درصد
- بنر 100*320 پیکسل: 3 درصد
- بنر 50*320 پیکسل: 3 درصد
شبکه های اجتماعی در ایران
شاخص های محاسباتی نشان می دهد که با فیلتر شدن تلگرام در بهمن ماه سال 1396، بسیاری از کاربران ایرانی به پیام رسان واتس اپ منتقل شدند. تعداد تخمینی کاربران فعال شبکه های اجتماعی در ایران به ترتیب کاربران به صورت زیر است:
- واتس اپ: 47 میلیون و 700 هزار کاربر
- تلگرام: 47 میلیون و 250 هزار کاربر
- اینستاگرام: 44 میلیون کاربر
- سروش پلاس: 2 میلیون و 930 هزار کاربر
- لینکدین: 2 میلیون و 700 هزار کاربر
- فیس بوک: 2 میلیون و 400 هزار کاربر
- توییتر: 2 میلیون کاربر
- لاین: 830 هزار کاربر
- بله: 730 هزار کاربر
- آیگپ: 620 هزار کاربر
- گپ: 520 هزار کاربر
- ساینا: 40 هزار کاربر
- بیسفون: 20 هزار کاربر
محبوب ترین شبکه های اجتماعی از نظر کاربران برای انتشار تبلیغات به ترتیب اینستاگرام و تلگرام که همچنان از محبوب ترین ها هستند، سپس آپارات، توییتر و یوتیوب می باشد.
این مقاله بر اساس گزارش تیم تکراسا تهیه و تنظیم شده است.
جهت مشاهده مقاله ارتباط سایت و شبکه های اجتماعی کلیک کنید.