PWA چیست؟ آینده دنیای وب اپلیکیشن ها

هزینه های بالای طراحی اپلیکیشن موبایل، نیاز به برنامه نویسی جداگانه برای هر سیستم عامل، عدم هماهنگی وب سایت و اپلیکیشن موبایل، دردسر و هزینه انتشار اپلیکیشن های موبایل، مشکلات نصب اپلیکیشین ios و… از جمله مشکلاتی هستند که باعث شد Frances Berriman و Alex Russell (توسعه دهنده گوگل کروم) در سال 2015 دست به طراحی PWA بزنند.

امروزه زمانی که اسم بسیاری از اپلیکیشن های پرکاربر مانند اسپاتیفای، اوبر، تلگرام، توییتر و… را سرچ می کنید و وارد آنها می شوید، با ظاهری کاملا شبیه به اپلیکیشن آنها روبه رو می شوید. اما دلیل آن چیست؟

وب اپلیکیشن چیست؟

نرم افزار تحت وب یا وب اپلیکیشن یک برنامه اینترنتی است که بر اساس قابلیت ها و توانایی های وبسایت کار می کند.  این نرم افزار ها به دلیل این که در سروری جدا از دستگاه شما ذخیره شده اند، برای اجرا نیاز به اینترنت دارند.

PWA چیست و چه تفاوتی با وب اپلیکیشن دارد؟

Progressive Web Applications یا نرم افزار تحت وب پیش رونده تکنولوژی جدید اپلیکیشن ها است. می توان گفت PWA یک نرم افزار است که به با کمک مرورگر اجرا می شود. شما پس از ورود به این نرم افزار ها از طریق فایرفاکس، کروم و… کاملا با یک اپلیکیشن روبه رو خواهید شد.

با PWA می‌توانید بسیاری از مواردی را که قبلا فقط می توانستید با اپلیکیشن بومی انجام دهید، به راحتی انجام دهید. این موارد شامل قابلیت های زیر می باشد:

  • استفاده از دوربین
  • دسترسی به میکروفون
  • استفاده از GPS
  • دسترسی به فایل ها

اما فرق این تکنولوژی با اپلیکیشن های بومی این است که این موارد فقط با کلیک بر روی یک URL و ورود به سایت قابل تحقق است.

PWA چیست؟

 

▌  بیشتر بخوانید: SSL چگونه باعث امنیت سایت شما می شود؟

ویژگی ها و مزیت های اصلی PWA

از ویژگی های اصلی PWA می توان به موارد زیر اشاره کرد:

توسعه آسان و کم هزینه

با استفاده از قابلیت های PWA می توانید به جای توسعه برای سه پلتفرم iOS، Android و وب سایت، فقط یک برنامه می نویسید و بر روی هر سه پلتفرم قابل استفاده است.

نصب آسان

شما می توانید به راحتی فقط از طریق کلیک بر روی یک لینک، وارد این نوع اپلیکیشن ها شوید.

دسترسی آسان

از آنجایی که این برنامه ها یک وبسایت هستند شما می توانید از طریق سرچ در موتور های جستسجو، در کوتاه ترین زمان به آنها دسترسی داشته باشید. همچنین شما می توانید با هر سیستم عاملی وارد این برنامه ها شوید.

رابط کاربری آسان

این برنامه ها در ظاهر مانند اپلیکیشن های بومی هستند و رابط کاربری آنها مانند اپلیکیشن های عادی است. همچنین کاملا Responsive (واکنشگرا) و انعطاف پذیر هستند.

کاربری بدون اینترنت (آفلاین)

قابلیت استفاده بدون اینترنت از قابلیت های این نوع اپلیکیشن است.

پشتیبانی از نوتیفیکشن ها (اعلان ها)

اپلیکیشن های PWA مانند برنامه های معمولی از نوتیفیکیشن ها پشتیبانی می کنند.

امنیت بالا

این برنامه ها در بستر HTTPS قرار دارند و از امنیت بالایی برخوردار هستند.

ویژگی های PWA

 

نتیجه گیری

امروزه کاربران به دنبال دسترسی آسان تر و سریعتر به اپلیکیشن های مورد استفاده خود هستند. اپلیکیشن های بومی یا native نیاز به دانلود و نصب دارند و پس از نصب، مدام نیاز به به روز رسانی دارند.

بسیاری از کاربران ممکن است به دلیل عدم اتصال به اینترنت، نداشتن حافظه کافی و یا نیافتن لینک دانلود برنامه از استفاده برنامه شما صرف نظر کنند. اما با استفاده از تکنولوژی PWA، کاربران دیگر نیاز به دانلود و نصب اپلیکیشن بر روی موبایل خود ندارند و همچنین توسعه دهندگان می توانند به راحتی آپدیت های جدید را به روی برنامه قرار دهند.

در صورت نیاز به مشاوره برای طراحی اپلیکیشن و وبسایت با ما در تماس باشید!

طراحی سایت

همین الان شروع کنید

درخواست بررسی سایت

این نوشته منتشر شده در آموزشی,مقالات می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *