طراحی استراتژی های دیجیتال مارکتینگ

آمیزه های بازاریابی یا آمیخته بازاریابی (Marketing Mix) مجموعه  ای از مسائل مختلف است که اگر به درستی در کنار هم قرار بگیرند و مدیریت شوند به پیشرفت و رشد کسب  و کار کمک خواهد کرد.

اغلب کسب و کارها تصور می کنند مفهوم بازاریابی تنها به فعالیت های تبلیغاتی برای جذب مشتری محدود می شود، در حالی که بازاریابی بسیار گسترده است و تمامی بخش های یک کسب و کار را در بر می گیرد. اگر می پرسید کدام بخش ها، باید بگوییم اینجاست که مفهوم آمیخته بازاریابی مطرح می شود. در واقع آمیخته بازاریابی، بخش عملیاتی بازاریابی است و به صاحبان کسب و کارها کمک می کند تا استراتژی مناسب کسب و کارشان را پیدا کرده و به فروش و سود بیشتر دست پیدا کنند.

مدل سازی آمیخته بازاریابی تکنیکی است که به وسیله آن تاثیر ورودی های بازاریابی بر فروش و سهم بازار بررسی می گردد. هدف بکارگیری MMM فهمیدن این موضوع است که ورودی ها و فعالیت های بازاریابی تا چه حد در فروش سهم دارند و برای هر ورودی چه هزینه و منابع استفاده می شود.

مفهوم مدل سازی آمیخته بازاریابی

در مدل سازی آمیخته بازاریابی هدف آن است که بهینه ترین آمیزه از چهار معیار آمیخته بازاریابی (مردم، مکان، قیمت و ترفیع) که هدف شرکت را محقق می کنند استفاده شوند.

مدل سازی آمیخته بازاریابی با تحلیل تمام داده های فاکتور هایی که سبب به موفقیت کانال های بازاریابی شده و با بکارگیری از تحلیل رگرسیون بهینه ترین آمیخته را برای شرکت مشخص می کند.

جهت معین کردن تعریف رگرسیون و کاربرد آن در مدلسازی آمیخته بازاریابی به این نمونه توجه کنید: تصور کنید سرپرست فروش مجموعه تان قصد دارد ارقام فروش ماه آینده را پیش بینی کند، می دانیم صدها و حتی هزاران فاکتور از آب و هوا گرفته تا استراتژی های ترفیعی رقبا و حتی شایعه در مورد مدل تازه ایی از محصول که قرار می باشد به بازار بیاید همگی بر فروش محصولات تاثیرگذار می باشند.

مارکتینگ میکس
4p مارکتینگ

تحلیل رگرسیون شیوه کمی و ریاضی برای طبقه بندی متغیرهای موثر می باشد. بررسی رگرسیون به معین کردن جواب پرسش های زیر کمک می کند:

  • کدام فاکتور اهمیت دارد؟
  • از کدام فاکتور می توان چشم پوشی کرد؟
  • این فاکتورها چطور بر هم تاثیر می گذارند؟
  • چه قدر از این فاکتورها و تاثیرگذاری شان مطمئن هستیم؟

اجزای آمیزی های بازاریابی چیست؟

اساس ایده آمیخته بازاریابی را 4p تشکیل می دهد. اما این 4 عنصر چه چیزهایی هستند و چگونه کار می کنند؟

محصول (Product)

محصول، به تولیداتی (کالاها و خدمات) گفته می شود که یک کسب و کار به مشتریان ارائه می دهد. یک محصول باید تقاضای مصرف کنندگان را برآورده کند. بازاریابان باید چرخه عمر یک محصول را درک کنند

یک محصول دارای چرخه عمر معینی شامل مرحله رشد، مرحله بلوغ و مرحله افت فروش است. با رسیدن به مرحله افت فروش، بازاریابان باید مجددا محصول را طراحی و تولید کنند تا تقاضای مشتریان افزایش پیدا کند.

همچنین، نوع محصول تا حدی مشخص می کند که کسب و کارها چقدر می توانند برای آن هزینه کنند، آن را کجا قرار دهند و چگونه محصول را در بازار تبلیغ کنند.

به طور کلی یک بازاریاب باید از خودش بپرسد: چگونه می توانم نسبت به رقبا محصول بهتر و کارآمدتری به مردم ارائه دهم؟

محصول (Product)
قیمت | Price

قیمت (Price)

قیمت، هزینه ای است که مصرف کنندگان برای استفاده از یک محصول پرداخت می کنند.

این مولفه، مهم ترین عنصر آمیخته بازاریابی است و میزان سود و بقای یک کسب و کار را تعیین می کند.

بازاریابان باید قیمت را به ارزش واقعی و قابل درک محصول مرتبط کنند، اما باید هزینه های عرضه، تخفیفات فصلی و قیمت های رقبا را نیز در نظر بگیرند.

در برخی موارد، ممکن است مدیران تجاری قیمت ها را افزایش دهند تا ظاهری لوکس به محصول بدهند. از سوی دیگر، آن ها ممکن است قیمت ها را کاهش دهند تا مصرف کنندگان بیشتری محصول را خریداری و استفاده کنند.

پبه خاطر داشته باشید که قیمت پایین یک محصول از نظر مشتریان به معنی یک کالای نامرغوب و سطح پایین است، چرا که آن را با کالاهای رقبا مقایسه می کنند. بنابراین به نظر مصرف کنندگان، کالاهای گران قیمت، کارایی و مزایای بیشتری دارند.

حتما قیمت گذاری رقبا را بررسی کنید.

زمان تنظیم قیمت محصول از خودتان بپرسید:

  • تولید محصول چقدر برایتان هزینه داشته است؟
  • ارزش درک شده محصول از نظر مشتریان چیست؟
  • تخفیف در قیمت ها تا چه اندازه می تواند سهم بازار را از آن شما کند؟
  • قیمت فعلی محصول با قیمت رقبا هماهنگ است؟
place مکان

مکان (Place)

هنگامی که یک کسب و کار در مورد مکان فروش تولیدات خود تصمیم می گیرد، نشان می دهد در تلاش است تا تعیین کند چگونه آن را به بازار عرضه کند و کجا آن را بفروشد.

هدف مدیران کسب و کار این است که محصولات خود را در معرض دید مشتریانی قرار دهند که احتمال خرید آن ها بیشتر است. این امر با درک همه جانبه و عمیق بازار هدف اتفاق می افتد.

در صورتی که بازار را عمیقا درک می کنید بهترین و کارآمدترین موقعیت ها و کانال های توزیع در آمیخته بازاریابی را خواهید شناخت.

ترویج (Promotion)

ترویج از بخش های بسیار مهم در آمیخته بازاریابی است که می تواند در به رسمیت شناخته شدن برند و افزایش فروش تاثیر قابل توجهی داشته باشد. ترویج از بخش های مختلفی است که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.

روابط عمومی: ارتباطاتی که معمولا پولی نیست مانند نمایش ها، معاملات اسپانسری، سمینارها، کنفرانس ها و…

تبلیغات: روش های ارتباطی پولی مانند پیام های بازرگانی رادیویی و تلویزیونی، تبلیغات اینترنتی و… را پوشش می دهد.

ترویج محصول: بازاریابی دهان به دهان، نوعی ترویج محصول از زبان مشتریان و افراد عادی است.

ترویج (Promotion)
آمیخته 4p

مزایای آمیخته بازاریابی چیست؟

آمیخته بازاریابی مسئولیت ها را به درستی بین اعضای تیم تقسیم می کند

برای تخصیص منابع، یک راهنمای ارزشمند و موثر به شمار می رود

فرآیند ارتباطات را تسهیل می کند

فرصتی برای تحلیل کشش هزینه ـ فایده است

معایب آمیزه های بازاریابی چیست؟

آمیخته بازاریابی 4p به عنوان نوعی روش سنتی، نقطه ضعف هایی دارد، اما معایب روش Marketing Mix چیست، در ادامه به برخی از این معایب اشاره می‌کنیم.

این روش، توجه چندانی به رفتار مشتری ندارد و بر محصول متمرکز است.

آمیخته 4p، بستر تعاملی ایجاد نمی‌کند و نمی تواند باعث جذب و ایجاد ارتباط قوی شود.

این روش در مورد تجربه مشتری، استراتژی خاصی ارائه نمی دهد.

دیگر پیوندهای آمیخته بازاریابی

یک استراتژی ایده آل برای فروش خدمات یک شرکت، شامل آمیخته سنتی بازاریابی و ۳ عنصر اضافی دیگر است: مردم، فرآیند و شاهدان فیزیکی. باید توجه داشت که عنصر مردم به این نکته اشاره می کند که کارمندان آموزش دیده، تضمین می کنند که به مشتریان اهمیت داده می شود.

آمیخته بازاریابی الکترونیکی

افزایش انبوه فروش های اینترنتی روش آمیخته بازاریابی که توسط شرکت ها استفاده می شود را تغییر داده است.

آمیخته بازاریابی محیطی

در نهایت باید توجه داشت که افزایش تمرکز بر مسائل محیطی، باعث افزایش تقاضای محصولات و خدماتی سازگار با محیط شده است.

در این مطلب گفتیم هر چه هماهنگی میان 4 بخش بازاریابی آمیخته بیشتر باشد، رشد بیشتر و بهتری را تجربه خواهید کرد. به خاطر داشته باشید که پیاده سازی این روند خیلی هم ساده نیست و ایجاد هماهنگی، سخت، زمان بر و هزینه بر است.

دیگر پیوندهای آمیخته بازاریابی
طراحی سایت

همین الان شروع کنید

درخواست بررسی سایت

مقالات مرتبط

با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.