خرده فروش

مشاغل و سازمان ها از روش های مختلفی برای اطمینان یافتن از رسیدن کالاها و خدماتشان به مصرف کننده نهایی استفاده می کنند. یکی از راهبردهای محبوب آن ها کانال فروش است. انواع مختلفی از استراتژی کانال های فروش وجود دارند که کسب وکارها می توانند از آن ها استفاده کنند و هریک مزایای متعددی دارد.

کانال فروش زنجیره ای از اتفاقات است که از زمان خرید مشتری تا زمان تحویل محصول اتفاق می افتد. استراتژی کانال فروش نیز روش تعریف شده ای برای دریافت کالاها و ارائه خدمات به مشتریانی است که به آن ها احتیاج دارند.

انواع مختلفی از استراتژی کانال فروش وجود دارند، از جمله:

خرده فروشان

خرده فروشان کالاها را به صورت عمده از تولید کننده می خرند و سپس محصولات را به صورت تک به مصرف کنندگان می فروشند. آن ها با فروش کالا به مصرف کنندگان به قیمت خرده فروشی، سود کسب می کنند. از آن جا که خرده فروشان پس از خرید کالاها به پرداخت هزینه بسته بندی و ذخیره کالا نیاز دارند، قیمت نهایی این جنبه ها را نیز دربرمی گیرد.

انواع مختلفی از استراتژی کانال فروش وجود دارند، از جمله:

خرده فروشی ها

خرده فروشان کالاها را به صورت عمده از تولید کننده می خرند و سپس محصولات را به صورت تک به مصرف کنندگان می فروشند. آن ها با فروش کالا به مصرف کنندگان به قیمت خرده فروشی، سود کسب می کنند. از آن جا که خرده فروشان پس از خرید کالاها به پرداخت هزینه بسته بندی و ذخیره کالا نیاز دارند، قیمت نهایی این جنبه ها را نیز دربرمی گیرد.

فروشندگان محصولات

یکی از استراتژی های کانال فروش، فروشندگان محصولات هستند. فروشندگان محصولات نمایندگان شرکت هستند که محصولات را به کسب وکار دیگری می فروشند.

آن ها با مشاغل کار می کنند تا مطمئن شوند که فرایند تبلیغ محصولات به درستی انجام می شود و در مواقعی که مشتریان با مشکل روبه رو می شوند، محصولات را عیب یابی می کنند. فروشندگان معمولا با چندین کسب وکار در یک ناحیه خاص ارتباط برقرار می کنند.

فروشندگان محصولات
توزیع کنندگان

بازاریاب های وابسته

فروشندگان شرکت های وابسته، محصولات یک شرکت را به مصرف کنندگان می رسانند. کسب وکارهای گوناگون، این بازاریاب های وابسته را استخدام می کنند و در صورت به فروش رسیدن محصولات، به آن ها کمیسیون پیشنهاد می دهند.

توزیع کنندگان

توزیع کنندگان واسطه هایی هستند که محصولات را از تولید کنندگان می خرند و سپس آن ها را به خرده فروشان می فروشند.

توزیع کنندگان مانند خرده فروشان کالاها را به صورت عمده با قیمت پایین تر تهیه می کنند و سپس آن ها را با قیمت بالاتر به خرده فروشان می فروشند.

معامله گر ها

معامله گرها تا حدودی همانند خرده فروشان فعالیت می کنند. آن ها آخرین حلقه مصرف کننده نهایی در زنجیره فروش هستند. معامله گر ها معمولا سازمان یافته تر از خرده فروشان هستند، زیرا آن ها به مشارکت مجاز با تولید کنندگان نیاز دارند.

شرکای راهبردی

شراکت راهبردی رابطه ای بین ۲ کسب و کار است که دارای منافع متقابل هستند. یک تولید کننده محصول که با یک شرکت مشاوره تجاری مستقل هم سو است، می توانند با یکدیگر شریک شوند تا خدمات عالی ای را به مشتریان خود ارائه دهند.

معامله گر ها
شرکای ارزش افزوده

نمایندگی ها

نمایندگان با خرده فروشان یا توزیع کنندگان محصولات تماس می گیرند تا به آن ها در مورد برخی کالاها آگاهی دهند و متقاعدشان کنند که توزیع یا خرده فروشی محصول خاصی را آغاز کنند. آن ها معمولا با تولیدکنندگان محصولات کار می کنند و حقوقشان را به صورت پورسانت دریافت می کنند.

شرکای ارزش افزوده

شرکای ارزش افزوده مشاغلی هستند که برای ایجاد خدمات یا کالاهای دارای ارزش افزوده با دارندگان محصولات همکاری می کنند. نمونه ای از این موقعیت شغلی می تواند شرکتی باشد که هارد دیسک  کامپیوتر می فروشد و با کسب و کارهای ذخیره سازی ابری در زمینه ارائه خدمات پشتیبان اضافی شریک می شوند.

مشاوره رایگان

مزایای استراتژی کانال های فروش

برخی از مزایایی که استراتژی کانال فروش آن ها را ارائه می دهند، شامل موارد زیر هستند:

هزینه بازاریابی برای مشاغل را کاهش می دهد

کسب و کارهایی که از استراتژی کانال فروش استفاده می کنند، می توانند هزینه بازاریابی خود را کاهش دهند. برای برخی از راهبردهای کانال فروش، تا پس از فروش پرداخت صورت نمی گیرد.

نیاز به پشتیبانی از مشتریان را از بین می برد

استراتژی کانال فروش همچنین هزینه های ارائه پشتیبانی به مشتریان را از یک محصول کم می کنند، زیرا شرکا اغلب آن ها را مدیریت می کنند. در صورت وجود پیش فرض عمده ای که نیاز باشد برطرف شود، شرکا آن را به صاحب محصول اطلاع می دهند.

مزایای استراتژی کانال فروش
مزایای استراتژی فروش

در بازارهای دیگر گسترش می یابد

از آن جا که افراد سرمایه خود را برای بازاریابی صرف نمی کنند، صاحبان مشاغل می توانند در بازارهای دیگری که معمولا به تنهایی به آن ها دسترسی ندارند، گسترش پیدا کنند.

اثر چندگانه دارد

استراتژی کانال فروش توسعه یافته بر کسب و کار اثر فزاینده دارد. صاحبان مشاغل از شرکای کانال خود بازخورد دریافت می کنند که به آن ها امکان ورود به بازارهای جدید، تولید محصولات تازه و ساختن نام تجاری خود را می دهد.

چرا کسب و کارها به استراتژی یکپارچه سازی کانال های فروش نیاز دارند؟

با چشم انداز امروزه بازاریابی بر اساس شبکه های اجتماعی، موفقیت یک کسب و کار در حوزه تجارت الکترونیک از طریق غلبه بر دو چالش اساسی مشخص می شود:

۱ـ راه های زیادی وجود دارد تا مصرف کنندگان به برند شما جذب شوند. از طریق شماره تلفن، ایمیل، شبکه های اجتماعی و جست و جو در اینترنت و این بدین معنی است شما باید توانایی فروش در تمام آن کانال ها را داشته باشید.

۲ـ مشتریان شما از تبلیغات و پیام هایی که هر جایی می توان دید اشباع شده اند. یعنی برند شما باید از بین این همه هیاهو سر بلند کند و توجه مصرف کننده را جلب کند.

رویکرد بازاریابی به وسیله یکپارچه سازی کانال های فروش نه تنها به نفع مصرف کنندگان است بلکه در انتهای خط به سود خود کسب و کار اینترنتی تمام می شود.

مزایای استراتژی کانال فروش
استراتژی یکپارچه سازی کانال های فروش

استراتژی یکپارچه سازی کانال های فروش

برای فروشگاه های اینترنتی، بکارگیری استراتژی یکپارچه سازی کانال های بازاریابی و فروش یعنی اجازه دادن به مشتریان برای به راحتی ارتباط گرفتن، به اشتراک گذاشتن، درگیر شدن و در نهایت تبدیل شدن به مشتری در تمامی شبکه های اجتماعی و کانال های فروش.

یکپارچه سازی کانال ها به استراتژی ای اشاره دارد که تجربه مشتری را تجربه ای معنی کند که نه تنها در وسیله هایی مثل موبایل، کامپیوتر و فضای آفلاین روان باشد، بلکه مشتریان شما هنگامی که از طیف گسترده ای از رسانه های بازاریابی استفاده می کنند باید یکپارچه و سازگار با برند شما باشد.

شما می توانید استراتژی یکپارچه سازی کانال های فروش را به سه بخش تقسیم کنید:

شناسایی

یکی از سه عنصر استراتژی یکپارچه سازی کانال های فروش واقعی شناسایی است که با شناخت از مشتریان و دورنمای قطع ارتباط در نقاط تماس مشتری و خریدار نمود پیدا می کند.

برقراری ارتباط

عنصر دوم برقراری ارتباط است. برقراری ارتباط موفق بستگی به توانایی کسب و کار شما در انتقال مثبت تجربه مشتری و محتوای ارزشمند دارد که مشتری را به خرید از شما هدایت می کند، بدون اینکه برای او خسته کننده با گیج کننده باشد.

استقرار

سومین عنصر روش بازیابی یکپارچه سازی کانال های فروش در آخرین مرحله از گسترش به اوج خود می رسد. ضرورت وجود این بخش , بعد از یک تجربه مشتری از اولین مواجهه با ابزار بازاریابی شما در یک خرید واقعی، نمود پیدا می کند.

استقرار موفق کسب و کار شما بستگی به ترکیبی از نوع استفاده از کانال های فروش مطلوب برای برند شما، شخصی سازی، بینش مبتنی بر داده، تبادل پیام و تحقق درخواست های مشتریان در هر لایه ای از خرید دارد.

استقرار
طراحی سایت

همین الان شروع کنید

درخواست بررسی سایت

مقالات مرتبط

با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.