برای کارآفرینی و ایجاد یک کسب و کار، هم می توانید از ایده های موجود در بازار که بارها اجرا شده اند و به نتیجه رسیده اند استفاده کنید، هم این امکان را دارید که خودتان به خلق ایده های جدید بپردازید. ممکن است این سؤال در ذهن شما ایجاد شود که چگونه می توان یک ایده کارآفرینی خلق کرد؟

آیا خلاقیت کاملاً ذاتی است، یا می توان تفکر خلاق را در افراد جاری نمود؟ حتی اگر این موضوع ممکن باشد، این پرسش به ذهن می رسد که چگونه می توان این کار را انجام داد؟ آیا تکنیک خاصی برای پرورش خلاقیت و استفاده از آن به عنوان سلاحی قدرتمند و کارآمد وجود دارد؟

بررسی ها نشان می دهد که روش های مختلفی برای شکوفایی خلاقیت و نوآوری وجود دارد.

روش های خلق ایده در کارآفرینی

روش ها و تکنیک های خلق ایده و نوآوری، نه تنها در مورد خلق ایده برای کارآفرینی، بلکه در حل بسیاری از مسائل مطرح شده در زمینه کسب و کار، به شما کمک می کنند تا بهترین راه و استراتژی را انتخاب نمایید. سعی کنید با قرار گرفتن در فضایی آرام، فکرتان را با ایجاد تمرکز، آزاد کنید تا ذهنتان پذیرای ایده های جدید باشد.

در ادامه روش های خلق ایده در کارآفرینی را با هم بررسی می کنیم که عبارت اند از:

طوفان فکری؛ ابزاری برای ایده پردازی خلاقانه

خلاقیت در مرزهای تاریکی متولد می شود. در روشِ طوفان فکری، شما ایده ها و راه های زیادی را برای حل مشکل بیان می‌کنید، سپس به غربالگری آن می پردازید.

طوفان فکری معکوس

در روشِ طوفان فکری، ما به دنبال راه حل یک مشکل یا راه برطرف کردن یک نیاز می گردیم؛ اما در روش طوفان فکری معکوس، به جای راه حلِ مشکلات، به دنبال یافتن دلایل بروز آنها خواهیم بود.

نقشه سازی ذهنی

برای نقشه سازی ذهنی یک ایده اولیه یا شاخه اصلی از کسب و کار که به دنبال آن هستید را در وسط صفحه می نویسید؛ سپس ایده های مختلفی که به ذهنتان می رسد را در اطراف آن یادداشت می کنید و در صورت ارتباط داشتن ایده ها با یکدیگر یا کلمه اصلی، آن ها را به هم وصل می کنید.

ایده ای که بیشترین ارتباطات را داشته باشد، انتخاب خوبی برای کارآفرینی خواهد بود.

ذهن نویسی

این روش تا حدودی مشابه ترسیم نقشه ذهنی است اما در این شیوه، شما به عنوان برگزارکننده جلسه، ایده اولیه خود را بر روی کاغذ می نویسید و کاغذ به نوبت، بین اعضا، دست به دست می شود و سایر اعضا نیز نظرات و ایده های خود را اضافه می کنند.

داستان سرایی مصور

داستان سرایی یا ایجاد یک داستان مصور به شما کمک بزرگی برای درک بهتر از شرایط، خلق ایده های جدید و همچنین بهبود و اصلاح ایده های قدیمی می کند.

ایفای نقش

در تکنیک ایفای نقش، یک نفر به عنوان کارآفرین، ایده های خود را بیان می کند و دیگران در نقش مشتریان یا کارفرمایان ظاهر می شوند و ایده ای که بیان شده را نقد می کنند.

روابط اجباری

برای استفاده از روش روابط اجباری جهت خلق ایده جدید برای کارآفرینی، شما 2 موضوع متفاوت و حتی گاهی بی ربط را در کنار هم قرار می دهید و ارتباطی فرضی بین آنها برقرار می کنید. این روش کمک می کند تا ایده هایی جدید و انقلابی شکل بگیرند.

پنج چرا

در این شیوه، شما از اعضای تیم خلق ایده خود می پرسید: چرا یک مشکل ایجاد شده است؟ آنها هرکدام دلایل خود را برای بروز مشکل پیش رو بیان می کنند.

در ادامه، شما این سؤال را 5 بار تکرار می کنید و هر بار، باید تمامی اعضای گروه، پاسخ های خود را ارائه دهند تا شما در هر مرحله به پاسخ ها و دلایل عمیق تری برسید.

شما از این طریق می توانید ایده های قوی تر و بهتری برای تولید محصولات یا ارائه خدماتی در جهت برطرف ساختن مشکلات و نیازهای مختلف، خلق کنید.

فهرست صفات

این روش برای خلق ایده، «یک رویکرد تحلیلی با دو هدف عمده» است. اولین هدف، شناسایی انواع جدیدی از محصولاتی است که می توانید تولید کنید و هدف دوم، تغییراتی است که قادرید در محصولات قدیمی ایجاد نمایید.

6 کلاه فکری

روشی است که شما در آن یک گروه 6 نفره را گرد هم می آورید و از هر کدام از آنها می خواهید، با دیدی متفاوت به موضوعِ موردِ بحث نگاه کند و ایده هایی برای رفع نیازها، بهبود خدمات یا تولید محصولات جدید بیان نماید.

تحلیل S.W.O.T

یکی از روش های بسیار کاربردی در خلق ایده، تحلیلS.W.O.T» » است. هر کدام از حروف این تحلیل به ترتیب عبارت اند از: نقاط قوت (Strengths)، نقاط ضعف (Weaknesses)، فرصت ها (Opportunities) و تهدیدها (Threats) شما از این روش هم می توانید به صورت انفرادی و هم به صورت گروهی، استفاده نمایید. به کمک این روش، تمامی زوایای یک ایده، به روشنی برای شما مشخص خواهد شد.

ایده  پردازی سریع

در ایده پردازی سریع، شما و گروهتان، اولین ایده هایی که به ذهنتان می رسد را در کمترین زمان ممکن، یادداشت می کنید؛ سپس آنها را بررسی کرده تا بهترین ایده در بین آنها انتخاب شود.

تفکر معکوس

در این روش شما مسائل و خواست خود را به صورت معکوس، در نظر می گیرید. لازم به ذکر است که روش تفکر معکوس، معمولاً به عنوان روشی برای تغییر جو و فضای محافل ایده پردازی استفاده می گردد و روشی دائمی و مستقل محسوب نمی شود.

آرزو

تکنیک خلق ایده آرزو، مقدمه ای برای شروع تکنیک های دیگر محسوب می شود. شما در ابتدا، ایده ها و اهدافی را در ذهن می پرورانید که رسیدن به آنها بسیار سخت است سپس به کمک روش های دیگر، راهی برای رسیدن به آن ایده و آرزوی خود می یابید. شایان ذکر است، مهم ترین نکته در این روش، «داشتن تخیل قوی» است.

اجتماعی شدن

در این روش، شما با افرادی، دارای طرز فکرهای متفاوت و از اقشار مختلف جامعه، در مورد حوزه کاری خود صحبت می کنید تا با استفاده از نظرات آنها ایده هایی خارج از چارچوب فکریتان، به دست بیاورید و زاویه دیدتان، برای خلق ایده های جدید جهت کارآفرینی تغییر نماید.

مشاوره رایگان

چی می شد اگه…؟

این روش تمامی احتمالات ممکن در مورد عملی شدن ایده های مختلف را بررسی می کند تا به کمک آن بتوان تخمین زد که کدام ایده کارآفرینی، نتیجه بهتری خواهد داشت؟ این روش به شما کمک می کند تا یک ایده و ارزش را از دیدگاه های مختلفی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید و چارچوب های متفاوتی برای حل مشکل یا نیازی که وجود دارد، ارائه نمایید.

پیش نویس صِفر

از این شیوه می توان در جهت خلق ایده برای کار آفرینی استفاده کرد. شما باید، در مورد چارچوب کلی که برای راه اندازی یک کسب و کار در سر دارید، «هر آنچه را که می دانید»، «اهدافی که قصد دارید به آنها دست پیدا کنید»، «هر آنچه که برای شروع نیاز دارید» و همچنین «تمامی ارزش های حوزه کاری مورد نظرتان» را بنویسید. در ادامه، شما باید ایده هایی که به ذهنتان می رسد و با نوشته های شما هم‌خوانی دارند را لیست کنید، و در مرحله آخر ایده های خود را بررسی نمایید و بهترین مورد را به عنوان گزینه اصلی برای ایده کارآفرینی انتخاب کنید.

مشاوره رایگان
طراحی سایت

همین الان شروع کنید

درخواست بررسی سایت

مقالات مرتبط

با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.