طراحی استراتژی های دیجیتال مارکتینگ

تدوین استراتژی های بازاریابی از بخش های گوناگونی تشکیل می شود. برای این که بتوان جهت تدوین انواع استراتژی بازاریابی اقدام به عمل آورد باید این بخش ها را به خوبی مورد توجه قرار داد. اگر بخواهیم بخش های گوناگون استراتژی بازاریابی را به اختصار معرفی کنیم، می توان گفت این بخش ها شامل موارد زیر هستند:

1) چشم انداز سازمان: شما آینده کسب و کارتان را چطور تصور می کنید؟

2) مأموریت سازمان: به چه دلیل کسب و کار شما ایجاد شده است؟

3) اهداف بازاریابی: شما چه هدفی را از تدوین یک استراتژی بازاریابی دنبال می کنید؟

4) استراتژی بازاریابی: شما چگونه می خواهید اهداف بازاریابی مورد نظر خود را اجرا کنید؟

شما می توانید کسب و کار خود را با توجه به هر یک از این بخش ها مورد بررسی قرار داده و نسبت به تدوین استراتژی های بازاریابی مورد نیاز خود، دست به کار شوید.

دلایل استفاده از استراتژی های بازاریابی

امروزه شرکت ها برای آن که بتوانند توجه مصرف کنندگان را به نحوی مطلوب به خود جلب کنند انواع استراتژی های بازاریابی را به کار می گیرند.

همچنین برای آن که بتوان مشتریان را راجع به مشخصات و مزیت های محصولات یک شرکت آگاه نمود، باید از یک استراتژی بازاریابی مناسب استفاده کرد. با بهره گیری از یک استراتژی بازاریابی مؤثر این امکان برای شما مهیا می شود که از رقبای خود پیشی گرفته و به اهداف مد نظرتان نزدیک شوید.

لازم به ذکر است که بگوییم: امکان دارد استراتژی های بازاریابی تماماً به صورت نوآورانه مورد استفاده قرار گیرند. همچنین از سوی دیگر ممکن است شما تمایل داشته باشید بعضی از استراتژی های بازاریابی را که قبلاً مورد استفاده قرار گرفته اند، جهت دستیابی به اهداف خود به کار بگیرید.

در حال حاضر انواع مختلفی از استراتژی های بازاریابی را شاهد هستیم که هر شرکت باید متناسب با نیاز خود اقدام به انتخاب و استفاده از آنها نماید.

دلایل استفاده از استراتژی های بازاریابی
مراحل تدوین استراتژی بازاریابی

انواع مختلفی از استراتژی های بازاریابی در هر کسب و کار وجود دارد. ساختار استراتژی های بازاریابی شامل تجزیه و تحلیل نیازهای کسب و کار شما، مخاطبان هدف شما و مشخصات محصولات شما می شود.

دو نوع اصلی از استراتژی های بازاریابی عبارتند از:

بازاریابی کسب و کار به کسب و کار (B2B)

بازاریابی کسب و کار به مصرف کننده (B2C)

مراحل تدوین استراتژی بازاریابی

در ادامه به هشت استراتژی اصلی بازاریابی برند که باید برای کسب وکار خود استفاده کنید، می پردازیم. به یاد داشته باشید که این هشت استراتژی بازاریابی، ستون های اصلی و اساسی کمپین و برنامه بازاریابی شما هستند.

مشاوره رایگان

مرحله 1: تعیین اهداف بازاریابی

هر پروژه موفق با مجموعه ای واضح از اهداف شروع می شود. شاید به نظر مشکل بزرگی نباشد، اما قدمی است که نباید نادیده گرفته شود.

ایجاد یک استراتژی بازاریابی بدون تعیین اهداف بازاریابی مانند تلاش برای بیرون رفتن با دوستان بدون اینکه کسی بداند کجا و چه زمانی باید همدیگر را ملاقات کند، است.

اهداف شما مقصد شما هستند. فقط در مورد مکان فیزیکی صحبت نمی کنیم، بلکه در مورد نتایجی صحبت می کنیم که می خواهید به دست آورید. بهترین راه برای شروع یک پروژه بازاریابی موفق، نوشتن اهداف خاصی است که تعریف می شوند:

  • آنچه می خواهید به آن برسید
  • چگونه برای رسیدن به آن برنامه ریزی می کنید
  • چه زمانی باید بتوانید به هدف خود برسید
  • چگونه موفقیت را اندازه گیری کنید
تعیین اهداف بازاریابی
مخاطبان هدف خود را بشناسید

مرحله 2: معیارهای اصلی خود را ایجاد کنید

استراتژی بازاریابی برند شما شامل استفاده از کانال های مختلف و ایجاد کمپین های بازاریابی متعدد در طول سال است. با وجود فعالیت های زیادی که در جریان است، اگر معیارهای مشخصی برای نظارت نداشته باشید، نظارت بر پیشرفت امور و اندازه گیری اینکه چقدر به اهداف بازاریابی نزدیک شدید، سخت خواهد بود.

مرحله 3: مخاطبان هدف خود را بشناسید

مخاطبان شما چه کسانی هستند؟ پاسخ به این سوال مشخص کننده و راهنمای کل استراتژی بازاریابی شماست. به هر حال، هدف این است که مردم با برند شما آشنا شوند و بتوانید آنها را متقاعد کنید که از شما خرید کنند.

مرحله 4: انجام تحقیقات رقابتی

اگر می خواهید با رقبا همراه باشید، ابتدا باید تحقیقات خود را در مورد شناخت هر چه بهتر نقاط قوت و ضعف آنها انجام دهید. با این کار اطلاعات ارزشمندی را به دست می آورید که می توانید در حین تدوین استراتژی، تولید محتوا و حتی خدمات خود از آنها استفاده کنید.

مرحله 5: با قیف بازاریابی آشنا شوید

قیف بازاریابی یک مفهوم ساده است که به کسب و کارها درباره آنچه که باید در استراتژی بازاریابی خود بر اساس سلیقه مشتریانشان بهبود دهند، آگاه می کند.

برای درک بهتر قیف بازاریابی، اجازه دهید به سه مرحله آن نگاه کنیم:

بالای قیف: مشتریان با محصولات یا خدمات شرکت شما آشنا نیستند.

وسط قیف: مشتریان در حال تحقیق درباره محصولات شما هستند.

پایین قیف: مشتریان می خواهند از شرکت شما خرید کنند.

مرحله 6: کانال ها و فعالیت های بازاریابی اصلی خود را ایجاد کنید

زمانی که در این مرحله هستید، داده هایی را که تاکنون از طریق تحقیقات مخاطبان و رقبا جمع آوری کرده اید را در  قیف بازاریابی خود در نظر داشته باشید.

قیف فروش
magnifier

مرحله 7: یک تقویم تحریریه بسازید

محتوایی که برای مخاطبان خود منتشر می کنید منبع دائمی فرصت های تجاری است و این پتانسیل را دارد که ترافیک وب سایت شما را افزایش دهد، به شما در ایجاد سرنخ های جدید کمک کند، روابط شما با مشتریانتان را تقویت کند و فروش شما را افزایش دهد.

مرحله 8: استراتژی بازاریابی خود را نظارت کنید

برای تنظیم و بهبود استراتژی خود در حین حرکت آماده باشید.

مهم نیست چقدر برای بازاریابی خود فکر و تلاش می کنید، باز هم با موقعیت هایی روبرو خواهید شد که در عمل نتیجه متفاوتی دارند. به همین دلیل ضروری است که: تجزیه و تحلیل خود را به طور منظم بررسی کرده، آنچه را که کار نمی کند تغییر داده و ارزیابی کنید که آیا فعالیت های شما سود کافی برای شما به همراه دارد یا خیر.

اجرای استراتژی های مارکتینگ

بقا و موفقیت سازمان ها در محیط پر رمز و راز و رقابتی دنیای معاصر که تغییر و تحول، سرعت، پیچیدگی و عدم اطمینان، خاصیت اصلی آن است نیازمند انتخاب و اجرای اثربخش و بهبود مستمر عملکرد است.

نظرخواهی از مدیران ارشد اجرایی سازمان ها نشان داده است  که بزرگترین نگرانی آنها “اجرای استراتژی” است.

بر خلاف تصور بسیاری از مدیران، دلیل موفقیت سازمان های برتر، داشتن اجرای خوب یک استراتژی است.

البته این جمله به آن معنا نیست که داشتن یک استراتژی موفق هیچ ارزشی ندارد، بلکه مقصود این است که یک استراتژی هر چه قدر هم که خوب تدوین شده باشد اگر اجرا نشود، با نداشتن آن استراتژی یا حتی بد بودن آن هیچ تفاوتی نخواهد کرد.

موفقیت استراتژیک زمانی حاصل می شود که استراتژی صحیح به شکلی صحیح پیاده سازی شده باشد.

طراحی استراتژی های دیجیتال مارکتینگ
اجرای استراتژی به صورت یک فرآیند گام به گام:

اجرای استراتژی به صورت یک فرآیند گام به گام:

مرحله 1) استراتژی را روی کاغذ ترسیم کنید

مرحله 2) استراتژی را امتیاز بندی کنید

مرحله 3) گزارشی از پیشرفت استراتژی تهیه کنید

مرحله 4) تصمیم گیری کنید

مرحله 5) پروژه های استراتژیك را شناسایی کنید

مرحله 6) پروژه های استراتژیك را در یک راستا قرار دهید

مرحله 7) پروژه ها را مدیریت کنید

مرحله 8) استراتژی را درک کنید

مرحله 9) به عملکرد خوب پرسنل پاداش دهید

طراحی سایت

همین الان شروع کنید

درخواست بررسی سایت

مقالات مرتبط

با خواندن مقالات به روز سایت بینا، مهارت های خود را در طراحی سایت افزایش دهید و همچنان در رقابت با رقبایتان، پیشتاز باشید.